Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пролетни гнезда
Пролетни гнезда

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-1,5 кг картофи
1 яйце
1 ч.л. сол масло
за плънката:
1 кг спанак
4 с.л. зехтин /олио/
1 ч.л. сол
100 г краве сирене
яйца
Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре. Добавяме към тях малко масло, сол и 1 яйце. Разбъркваме хубаво.
За кратко запържваме на части нарязаните спаначени листа и ги задушаваме за 5 мин. Посоляваме и оттегляме от котлона.
В намазнена и застелена с оризова хартия тава започваме да оформяме гнездото от картофеното пюре. След това поставяме в средата спанак, като оформяме дупка, в която да счукаме по 1 яйце. По края на гнездото се натрошава сирене. Пече се в умерено загрята фурна за 15-20 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пролетни гнезда
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева