Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пролетни гнезда

Пролетни гнезда

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-1,5 кг картофи
1 яйце
1 ч.л. сол масло

за плънката:
1 кг спанак
4 с.л. зехтин /олио/
1 ч.л. сол
100 г краве сирене
яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пролетни гнезда

Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре. Добавяме към тях малко масло, сол и 1 яйце. Разбъркваме хубаво.

За кратко запържваме на части нарязаните спаначени листа и ги задушаваме за 5 мин. Посоляваме и оттегляме от котлона.

В намазнена и застелена с оризова хартия тава започваме да оформяме гнездото от картофеното пюре. След това поставяме в средата спанак, като оформяме дупка, в която да счукаме по 1 яйце. По края на гнездото се натрошава сирене. Пече се в умерено загрята фурна за 15-20 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Правила съм го, става вкусно, но със лапат. Сложих и пресен лук. Бера пресен лапад, чистя, попарвам и в торбички в хладилника да имам.



Ако желаете, може да сложите линк към Пролетни гнезда


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди