Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пролетни гнезда

Пролетни гнезда

Разпечатай

от готварската книга на Надя Недева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-1,5 кг картофи
1 яйце
1 ч.л. сол масло

за плънката:
1 кг спанак
4 с.л. зехтин /олио/
1 ч.л. сол
100 г краве сирене
яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пролетни гнезда

Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре. Добавяме към тях малко масло, сол и 1 яйце. Разбъркваме хубаво.

За кратко запържваме на части нарязаните спаначени листа и ги задушаваме за 5 мин. Посоляваме и оттегляме от котлона.

В намазнена и застелена с оризова хартия тава започваме да оформяме гнездото от картофеното пюре. След това поставяме в средата спанак, като оформяме дупка, в която да счукаме по 1 яйце. По края на гнездото се натрошава сирене. Пече се в умерено загрята фурна за 15-20 минути.


Продукти: картофи, яйца, сол, краве масло, спанак, зехтин, олио, сол, сирене

Тагове: Сезонна кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Гнездо
Гнездо - II вид

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Правила съм го, става вкусно, но със лапат. Сложих и пресен лук. Бера пресен лапад, чистя, попарвам и в торбички в хладилника да имам.



Ако желаете, може да сложите линк към Пролетни гнезда


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама