www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 18 Март 2014

Пролетни гнезда

Необходими продукти
1-1,5 кг картофи
1 яйце
1 ч.л. сол масло

за плънката:
1 кг спанак
4 с.л. зехтин /олио/
1 ч.л. сол
100 г краве сирене
яйца

Сваряваме картофите и ги намачкваме на пюре. Добавяме към тях малко масло, сол и 1 яйце. Разбъркваме хубаво.

За кратко запържваме на части нарязаните спаначени листа и ги задушаваме за 5 мин. Посоляваме и оттегляме от котлона.

В намазнена и застелена с оризова хартия тава започваме да оформяме гнездото от картофеното пюре. След това поставяме в средата спанак, като оформяме дупка, в която да счукаме по 1 яйце. По края на гнездото се натрошава сирене. Пече се в умерено загрята фурна за 15-20 минути.