Публикувана от Виолета Матева на 10 Ноември 2015
![]() | Необходими продукти 1 средна зелка 5 с л олио 1 к ч ориз сол червен пипер 1 ч ч домати консерва черен пипер 2 дафинови листа вода магданоз 1 люта чушка содена питка: 1 кофичка кисело мляко 1 равна ч л сода 1 к л бакпулвер 3 с л олио 1 яйце 1 ч л сол 600 гр типово брашно |
Зелето се почиства и нарязва на ситно, претрива се с малко сол. Загрява се олиото, добавя се зелето и се запържва за кратко. Прибавят се червен пипер, домати, дафинов лист и черен пипер. Разбърква се. Доливаме вода малко под зелето. Щом заври, сипваме ориза и оставяме да се готви до готовност на ориза, като от време на време се разбърква. Поръсваме нарязан ситно магданоз, една люта чушка и сервираме. За содената питка разбиваме содата и бакпулвера в киселото мляко да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме яйцето, олиото, солта и замесваме средно меко тесто. Оставя се 10 минути да почине. Разстила се с намазнени ръце в тавичка, намазна с олио. Отгоре се набожда с вилица. Печем в загрята фурна 180 градуса 30 минути до зачервяване ! |