Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Празнична погача за Васильовден

Празнична погача за Васильовден

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг брашно
1 кубче мая
1 ч.ч. кисело мляко
2 яйца
2 с.л. олио
1 ч.ч. хладка вода /ако е необходимо добавете още за доомесване/
микс от семена
1/2 с. л. сол
1 с.л. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Празнична погача за Васильовден

В хладката вода разтворете маята, като прибавите солта и захарта. Оставете да втаса. Направете кладенче в пресятото брашно и изсипете маята, киселото мляко, олиото и чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване. Замесете меко тесто. Оставете го да втаса на водна баня на топло. Премесете отново. Оформете погачата, като отгоре направите прорези и посипете обилно със семена. Намажете с четчица погачата с разбития жълтък и оставете отново да втаса в подмазнена тава. Готовата погача сложете да печете във фурна на 100 градуса, като постепенно увеличавате градусите до 150. Печете до готовност, след което напръскайте с вода и завийте с кърпа.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (4)


Страхотна погача!
Аватар02 Януари 2013
Диана Димитрова
Уникална е! Браво!
Благодаря! А на целия екип, най-добри пожелания за повече здраве, късмет и усмивки!
Аватар01 Януари 2013
Az-gotvia .bg
Благодарим за рецептата и честит имен ден от екипа на Az-gotvia.bg ! Много здраве, щастие и кулинарни успехи ;-)



Ако желаете, може да сложите линк към Празнична погача за Васильовден


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама