Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Прасковена торта
Прасковена торта

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. гореща вода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
за крема в средата:
1 малко бурканче сладко от праскови
1/2 кофичка кисело мляко
1 желатин
за крема отгоре:
250 гр. сметана
степче праскова
Яйцата разбиваме със захарта. Добавяме горещата вода, след това олиото и накрая слагаме брашното с бакпулвера и ванилията. От сместа изпичаме два блата. За крема в средата пасираме сладкото и го разбъркваме с киселото мляко. Разтваряме желатина и като изстине го добавяме към киселото мляко със сладкото. Получената смес изсипваме върху първия блат /който сме сложили във форма за торта/, отгоре слагаме втория блат. За втория крем разбиваме сметана и накрая добавяме 1/3 от степчето. Намазваме тортата и украсяваме по избор.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Прасковена торта
От форум:
От друг сайт:
cvetelina ivanova