Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Прасковена торта

Прасковена торта

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. гореща вода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема в средата:

1 малко бурканче сладко от праскови
1/2 кофичка кисело мляко
1 желатин

за крема отгоре:
250 гр. сметана
степче праскова

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Прасковена торта

Яйцата разбиваме със захарта. Добавяме горещата вода, след това олиото и накрая слагаме брашното с бакпулвера и ванилията. От сместа изпичаме два блата. За крема в средата пасираме сладкото и го разбъркваме с киселото мляко. Разтваряме желатина и като изстине го добавяме към киселото мляко със сладкото. Получената смес изсипваме върху първия блат /който сме сложили във форма за торта/, отгоре слагаме втория блат. За втория крем разбиваме сметана и накрая добавяме 1/3 от степчето. Намазваме тортата и украсяваме по избор.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар16 Май 2013
cvetelina ivanova
Мисля да си я приготвя.



Ако желаете, може да сложите линк към Прасковена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама