Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Прасковена торта

Прасковена торта

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. гореща вода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема в средата:

1 малко бурканче сладко от праскови
1/2 кофичка кисело мляко
1 желатин

за крема отгоре:
250 гр. сметана
степче праскова

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Прасковена торта

Яйцата разбиваме със захарта. Добавяме горещата вода, след това олиото и накрая слагаме брашното с бакпулвера и ванилията. От сместа изпичаме два блата. За крема в средата пасираме сладкото и го разбъркваме с киселото мляко. Разтваряме желатина и като изстине го добавяме към киселото мляко със сладкото. Получената смес изсипваме върху първия блат /който сме сложили във форма за торта/, отгоре слагаме втория блат. За втория крем разбиваме сметана и накрая добавяме 1/3 от степчето. Намазваме тортата и украсяваме по избор.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар16 Май 2013
cvetelina ivanova
Мисля да си я приготвя.



Ако желаете, може да сложите линк към Прасковена торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама