Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Прасковена торта
Прасковена торта
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. гореща вода
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
за крема в средата:
1 малко бурканче сладко от праскови
1/2 кофичка кисело мляко
1 желатин
за крема отгоре:
250 гр. сметана
степче праскова
Яйцата разбиваме със захарта. Добавяме горещата вода, след това олиото и накрая слагаме брашното с бакпулвера и ванилията. От сместа изпичаме два блата. За крема в средата пасираме сладкото и го разбъркваме с киселото мляко. Разтваряме желатина и като изстине го добавяме към киселото мляко със сладкото. Получената смес изсипваме върху първия блат /който сме сложили във форма за торта/, отгоре слагаме втория блат. За втория крем разбиваме сметана и накрая добавяме 1/3 от степчето. Намазваме тортата и украсяваме по избор.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Прасковена торта
От форум:
От друг сайт:
cvetelina ivanova