Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Постна питка с мед за Бъдни вечер

Постна питка с мед за Бъдни вечер

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

6 ч. ч. брашно
2 ч. ч. топла вода
40 г прясна мая
2 ч. л. сол
1/2 с. л. захар
1 с. л. оцет
1/2 к. л. сода
1 с. л. мед
5-6 с. л. олио
за поръсване ленено семе, сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Постна питка с мед за Бъдни вечер

Маята се смесва със захарта и малко вода. След като се размие се добавя и останалата вода. Брашното се смесва със солта, добавя се содата и се гаси с оцета. Добавят се олиото и меда, а след това по малко и водата с маята.

Замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 30-40 минути.
Разделяме го на три части. С добре намазнени ръце разстиламе първата част на кора дебела около 1 см. Поръсваме върху нея ленено семе. По същия начин разстиламе и останалите две части от тестото.
Слагаме една върху друга трите кори и отново разточваме на голяма кора, дебела около 1 см. Навиваме на руло, като го изтегляме в двете посоки, за да не стане много дебело. Преместваме в намазнена тавичка и навиваме в кръг. С нож цепваме навитата питка през 5 см. По желание можем да я намажем с разбит с няколко капки олио жълтък, поръсваме със сусам, ленено семе или др. и оставяме да втаса за около 30 минути.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна според фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Постна питка с мед за Бъдни вечер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама