Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Погача с белтъци

Погача с белтъци

Разпечатай

от готварската книга на Цветослава Киркова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. брашно
20 гр. жива мая
300 мл. топло мляко
3 белтъка + 1 жълтък за намазване
4 с.л. заквасена сметана
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
50 мл. топла вода
30 гр. разтопено масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Погача с белтъци

Замесва се тестото по следни начин:
Към маята се слага захарта и се залива с топлата вода, оставя се да шупне. В купа се слагат белтъците леко разбити с вилица, при тях се слага сметаната, шупналата мая, оцета, маслото и малко брашно. Всичко се бърка на гъста каша.

Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче и там добавяйте малко по малко гъстата каша. Замесете тестото, оформете на топка, намажете с олио, покрийте със суха кърпа и оставете да втаса за около 1 час.

Готовото тесто се разделя на 6 топки, вземат се 5 от тях всяка се разточва на кора с диаметъра на формата, в която ще печете и се слагат една върху друга като между тях се маже с олио или масло (последната кора не се маже). Разрязва се на 8 триъгълника, но не до края. Върховете на всички триъгълници се вдигат нагоре и се обръщат към стените на формата, но не един върху друг а леко се застъпват. Шестата топка сложете в средата, маже се с разбит жълтък с прясно мляко и се оставя да втаса още 20 минути. Пече се в умерена фурна до суха клечка, намажете с масло и завийте със суха кърпа. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Погача с белтъци


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама