Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питки-пица
Питки-пица

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл. прясно мляко
7 г. суха мая
1 ч.л. захар
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 глава лук
2 средно големи домата
1/2 зелена чушка/пипер
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
щипка сол
около 400 гр. брашно
Затопляте прясното мляко и към него добавяте сухата мая и захарта. Оставя се така докато шупне. През това време нарязвате на ситно лука, домата и чушката и ги задушавате в маслото и зехтина. Пресейте брашното в подходящ съд, направете кладенче в средата и излейте шупналото мляко и мая. Когато тестото стане с консистенция на кексово тесто добавете задушените зеленчуци, натрошеното сирене и настъргания кашкавал.
Омесвате меко тесто и оставяте да втаса около час на топло. Втасалото тесто разделяте на топки и подреждате в намазнена тава /24 см./. С остър нож направете по два нареза върху всяка топка под формата на кръст. Покрийте и оставете да втаса около 30 минути. След като втаса намазвате питчиците с разбит жълтък, към който добавяте и лъжица олио.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питки-пица
От форум:
От друг сайт: