www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 20 Септември 2014

Питки-пица

Необходими продукти
200 мл. прясно мляко
7 г. суха мая
1 ч.л. захар
1 с.л. масло
1 с.л. зехтин
1 глава лук
2 средно големи домата
1/2 зелена чушка/пипер
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
щипка сол
около 400 гр. брашно

Затопляте прясното мляко и към него добавяте сухата мая и захарта. Оставя се така докато шупне. През това време нарязвате на ситно лука, домата и чушката и ги задушавате в маслото и зехтина. Пресейте брашното в подходящ съд, направете кладенче в средата и излейте шупналото мляко и мая. Когато тестото стане с консистенция на кексово тесто добавете задушените зеленчуци, натрошеното сирене и настъргания кашкавал.

Омесвате меко тесто и оставяте да втаса около час на топло. Втасалото тесто разделяте на топки и подреждате в намазнена тава /24 см./. С остър нож направете по два нареза върху всяка топка под формата на кръст. Покрийте и оставете да втаса около 30 минути. След като втаса намазвате питчиците с разбит жълтък, към който добавяте и лъжица олио.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.