Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

350 гр. брашно от лимец
200 гр. типово брашно
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
7 с.л олио
60 мл. топла вода
1 ч.л суха мая
1 ч.л захар
1/4 ч.л сол
1 белтък за намазване с 2 с.л олио
200 гр. сирене
3 бр. кренвирши свински пушени
1 щипка розмарин
бял сусам - за поръсване
2 с.л олио за намазване на купата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Пресяваме брашната. Първо ги отмерваме и слагаме в купа. Правим дупка по средата. Стопляме малко водата и в нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. След като се активирала около за 15 мин. я изсипваме при брашното. Чукваме вътре 2 яйца, олиото и киселото мляко. Прибавяме розмарина и солта. Разбъркваме с ръка. После прехвърляме върху набрашнена маса. Замесваме меко тесто. Омесеното тесто го слагаме в купа, намазана с малко олио и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 части. От всяка част правим равни по размер топки колкото топка за тенис. Слагаме ги върху набрашнена маса и покриваме с кърпа. Всяка топка разточваме с набрашнена точилка, за да не лепне. Нарязваме на дребно пушените кренвирши и сиренето. Слагаме ги в купа и разбъркваме, за да се смесят добре сиренето и кренвиршите. Разточваме всяка топка на кръг и слагаме 2-3 с.л от сместа и загръщаме краищата. С ръце оформяме овали. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете, като ги оформяме. Всички оформени овали ги режем с нож на две места по средата. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 белтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги с бял сусам. Печем приготвените закуски на 180 гр. докато се изпекат.


Продукти: брашно от лимец, типово брашно, кисело мляко, яйца, олио, суха мая, захар, сол, сирене, кренвирши, розмарин, сусам

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Питки от пълнозърнесто брашно
Питки с ленено брашно
Питки със сирене и кренвирши
Питчици със сирене

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама