www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 30 Юли 2017

Питчици от лимец и типово брашно с пълнеж от сирене и кренвирши

Необходими продукти
350 гр. брашно от лимец
200 гр. типово брашно
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
7 с.л олио
60 мл. топла вода
1 ч.л суха мая
1 ч.л захар
1/4 ч.л сол
1 белтък за намазване с 2 с.л олио
200 гр. сирене
3 бр. кренвирши свински пушени
1 щипка розмарин
бял сусам - за поръсване
2 с.л олио за намазване на купата

Пресяваме брашната. Първо ги отмерваме и слагаме в купа. Правим дупка по средата. Стопляме малко водата и в нея слагаме 2 с.л от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме. След като се активирала около за 15 мин. я изсипваме при брашното. Чукваме вътре 2 яйца, олиото и киселото мляко. Прибавяме розмарина и солта. Разбъркваме с ръка. После прехвърляме върху набрашнена маса. Замесваме меко тесто. Омесеното тесто го слагаме в купа, намазана с малко олио и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 части. От всяка част правим равни по размер топки колкото топка за тенис. Слагаме ги върху набрашнена маса и покриваме с кърпа. Всяка топка разточваме с набрашнена точилка, за да не лепне. Нарязваме на дребно пушените кренвирши и сиренето. Слагаме ги в купа и разбъркваме, за да се смесят добре сиренето и кренвиршите. Разточваме всяка топка на кръг и слагаме 2-3 с.л от сместа и загръщаме краищата. С ръце оформяме овали. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете, като ги оформяме. Всички оформени овали ги режем с нож на две места по средата. Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава, покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 белтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги с бял сусам. Печем приготвените закуски на 180 гр. докато се изпекат.