Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка със сусам

Питка със сусам

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 мл прясно мляко
5 с. л. кисело мляко
50 мл олио
2 яйца без един жълтък
1 ч. л. захар
1 равна с. л. сол
100 мл вода за маята
30 г мая
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка със сусам

Размива се маята в топлата вода със захарта и 1 с. л. брашно и щом шупне се замесва с брашното, яйцата, олиото, киселото и прясното мляко, солта. Оставя се тестото да втаса 40 мин. на топло.

Премесваме и разделяме на 6 топчета. Пет от тях се разточват на обла кора с диаметър 30 см, намазват се с олио или разтопено масло и се нареждат една върху друга. Всички пет кори се доразточват до 37-40 см. Нарязва се кората на триъгълници и се навиват на рулца. Оставеното шесто топче се разделя - половината се прави на фитил и се навива на охлюв в средата на тавата, а останалото на малки топченца запълва празното пространство между рулцата. Втасва още 20 мин. Намазваме с разбит с 1 с. л. олио жълтък, поръсва се сусам и печем 45 мин. в загрята 180 градуса фурна. Изважда се и се покрива с кърпа. Много вкусна с шарена сол и сиренце !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка със сусам


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама