Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка със спанак

Питка със спанак

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1/2 кубче мая
1 ч.л захар
300 мл топла вода
2 ч.л сол
1 яйце+1 белтък
3 с.л кисело мляко
2 с.л зехтин
600-700 г брашно

за зелената плънка:

300 гр. спанак (може и замразен)
1 стр. праз
150 гр. сирене
1 суха чушка

за плънката в средата:

50 г шпек салам
50 г топено сирене
50 г кашкавал
1 жълтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка със спанак

Разтворете маята със захарта в топлата вода. Направете кладенче в брашното, сипете солта, зехтина, яйцата, млякото и маята и замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Разделете на две части. Разточете първата (да не е много тънко) и я сложете в намаслена форма. Очертайте средата с една купичка, намажете краищата с малко олио и поставете зелената плънка (предварително задушена в малко зехтин и охладена), а в средата наредете нарязаният на кръгчета салам, кубчета топено сирене и настържете кашкавала. Покрийте с втората разточена кора и пак сложете купичката да очертаете средата, като леко натиснете. Нарежете краищата на 16 части, взимате всяка и усуквате по един път. Оставете да втаса за 20 минути, намажете с разбит жълтък, поръсете средата с маково семе и печете на 200 градуса, до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар08 Януари 2017
Креми Иванова
И не само изглежда :)
много вкусно изглежда......



Ако желаете, може да сложите линк към Питка със спанак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама