Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка сърце с пълнозърнесто брашно

Питка сърце с пълнозърнесто брашно

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет суха мая
100 мл топла вода за маята
1 ч ч прясно мляко
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч л оцет
3 с л олио
1 ч ч пълнозърнесто брашно, смесено с 400 г бяло брашно
семена за поръсване
1 белтък за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка сърце с пълнозърнесто брашно

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 2 с. л. брашно. Оставя се да шупне за 15 минути. Сипва се в средата на смесените брашна, добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто. Оставя се на топло 40 минути да втаса.

Разделя се на 3 части. Всяка от двете се разделя на още две части и се оформя с намазнени ръце на дълги фитили. Два по два се усукват и нареждат в тава върху хартия за печене под формата на сърце.

Третата част се оформя на малки фитили, като двата края се завиват към средата и се нареждат в средата на сърцето. Намазва се с разбит белтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 100 градуса около 15-20 минути, през това време питката се надига, увеличаваме на 170 градуса и печем още 20 -25 мин. до готовност.

Вкусно и здравословно !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка сърце с пълнозърнесто брашно


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама