Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка Сърце
Питка Сърце

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч ч прясно мляко
200 мл топла вода
1 с л захар равна
1-2 ч л сол на вкус
1 пакет мая 40 гр ,800 г брашно ,200 г сирене ,1 яйце за намазване ,3 с л олио ,семена за поръсване
Маята се активира в 100 мл топла вода със захарта и щом бухне се сипва в пресятото брашно. Добавят се прясното мляко, белтъка от яйцето (жълтъкът е за намазване), сол, олио, останалите 100 мл вода и се замесва тесто. Оставя се да втаса 30 мин. и започва оформянето.
Формата леко се намазва с мазнина. От тестото се отделя ЕДНО топче за украса и още две за оформянето на два дълги фитила. Поставят се по стените на формата. Останалото се разделя на 12 топчета. Във всяко се поставя в средата парченце сирене, попълва се празното място в сърцето. Оставеното топче се разточва и се изрязват цветя с формички и листенца. Намазваме с разбит жълтък и 1 с. л. олио, поръсваме семена. Печем при 180 градуса 35 мин., като към края покривам с фолио. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Питка Сърце
От форум:
От друг сайт:
Добринка Петкова