Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка Спирала
Питка Спирала

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
700 г брашно
1 кофичка кисело мляко
100 мл хладка вода за маята
1 ч л сол
1 ч л захар
3 с л олио
2 яйца без един жълтък, той е за намазване
плънка:
200 г натрошено сирене
семена за поръсване
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и щом шупне се замесва меко тесто с останалите продукти без сиренето. Оставя се 40 мин. да втаса. Разделя се на 3 части. Двете се разточват на правоъгълник, намазват се с олио и се поръсва сирене. Навиват се на руло, което се нарязва на 6 пънчета.
В тава с хартия за печене се нареждат по края на тавата. Третото също се разточва и се поръсва със сирене, навива се на руло, като леко се усуква и в средата се оформя на спирала. Намазва се с разбит с 1 с. л. олио жълтък, поръсваме семена. Поставя се в студена фурна и се включва на 100 градуса за 20 мин, после като се надигне се увеличава на 180 градуса с вентилатор и печем за още 20 минути. Изважда се, намазваме с масло и покриваме за 10 мин. с кърпа. Добър апетит !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка Спирала
От форум:
От друг сайт: