Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка Спирала

Питка Спирала

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
700 г брашно
1 кофичка кисело мляко
100 мл хладка вода за маята
1 ч л сол
1 ч л захар
3 с л олио
2 яйца без един жълтък, той е за намазване

плънка:
200 г натрошено сирене
семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка Спирала

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и щом шупне се замесва меко тесто с останалите продукти без сиренето. Оставя се 40 мин. да втаса. Разделя се на 3 части. Двете се разточват на правоъгълник, намазват се с олио и се поръсва сирене. Навиват се на руло, което се нарязва на 6 пънчета.

В тава с хартия за печене се нареждат по края на тавата. Третото също се разточва и се поръсва със сирене, навива се на руло, като леко се усуква и в средата се оформя на спирала. Намазва се с разбит с 1 с. л. олио жълтък, поръсваме семена. Поставя се в студена фурна и се включва на 100 градуса за 20 мин, после като се надигне се увеличава на 180 градуса с вентилатор и печем за още 20 минути. Изважда се, намазваме с масло и покриваме за 10 мин. с кърпа. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка Спирала


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама