Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка с три вида брашно и сирене

Питка с три вида брашно и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет суха мая
350 мл хладка вода
2 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч ч пълнозърнесто брашно
1 к ч царевично брашно
400 г бяло брашно
1 белтък за намазване
семена
100 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка с три вида брашно и сирене

Смесваме трите брашна, активираме маята и замесваме средно меко тесто. Втасва 40 минути.

Разделя се на две части. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета, прегъват се през средата и краищата се притискат и нареждаме в тава върху хартия.

Второто тесто също се разточва и с чаша с диаметър 7 см изрязваме кръг, в центъра поставяме кубче сирене. Срязва се на четири части и с тях се загръща сиренето, като се оформя розичка. Нареждат се и те в тавата.

Изрезките се събират и отново се премесват и разточват. В центъра на питката поставяме една роза. Втасва още 20 минути, намазваме с белтък и поръсваме семена.

Печем 35-40 минути в умерена фурна !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка с три вида брашно и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама