Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка с три вида брашно и сирене
Питка с три вида брашно и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет суха мая
350 мл хладка вода
2 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч ч пълнозърнесто брашно
1 к ч царевично брашно
400 г бяло брашно
1 белтък за намазване
семена
100 г сирене
Смесваме трите брашна, активираме маята и замесваме средно меко тесто. Втасва 40 минути.
Разделя се на две части. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета, прегъват се през средата и краищата се притискат и нареждаме в тава върху хартия.
Второто тесто също се разточва и с чаша с диаметър 7 см изрязваме кръг, в центъра поставяме кубче сирене. Срязва се на четири части и с тях се загръща сиренето, като се оформя розичка. Нареждат се и те в тавата.
Изрезките се събират и отново се премесват и разточват. В центъра на питката поставяме една роза. Втасва още 20 минути, намазваме с белтък и поръсваме семена.
Печем 35-40 минути в умерена фурна !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка с три вида брашно и сирене
От форум:
От друг сайт: