www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 12 Февруари 2015

Питка с три вида брашно и сирене

Необходими продукти
1 пакет суха мая
350 мл хладка вода
2 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 ч ч пълнозърнесто брашно
1 к ч царевично брашно
400 г бяло брашно
1 белтък за намазване
семена
100 г сирене

Смесваме трите брашна, активираме маята и замесваме средно меко тесто. Втасва 40 минути.

Разделя се на две части. Разточва се кора и с чашка се изрязват кръгчета, прегъват се през средата и краищата се притискат и нареждаме в тава върху хартия.

Второто тесто също се разточва и с чаша с диаметър 7 см изрязваме кръг, в центъра поставяме кубче сирене. Срязва се на четири части и с тях се загръща сиренето, като се оформя розичка. Нареждат се и те в тавата.

Изрезките се събират и отново се премесват и разточват. В центъра на питката поставяме една роза. Втасва още 20 минути, намазваме с белтък и поръсваме семена.

Печем 35-40 минути в умерена фурна !