Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка с богата плънка
Питка с богата плънка
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за плънката:
150 гр. натрошено сирене
150 гр. шунков колбас
2 бр. стрък зелен лук
маслини - около 10 бр.
100 гр. кашкавал
за питката:
30 г мая
250 мл прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
2 яйца+1 белтък
6 с.л. олио
около 600-700 г брашно
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
около 60 г масло за намазване между питките
1 жълтък, разбит с малко мляко
олио за намазване
сусам за поръсване по желание
Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Сместа се оставя да втаса или да хване шапка. В брашното се прави кладенче и там се слагат останалите продукти. Изсипва се и втасалата смес. Меси се меко тесто. Оставя се да втаса.
Разделя се на 2 равни части. Всяка половинка се дели на още 4. Всяка част се разточва на правоъгълник и се намазва с разтопено масло. Питките се поставят една върху друга, като между тях се слага от плънката. Четвъртата не се маже. Разточват се заедно на по-голяма кора - около 40 на 20 см. Навиват се на руло и се нарязват на триъгълници. Така се постъпва и с другата половина на тестото.
Краищата на рулата се отделят за средата на питката, а останалите парчета се редят от външната страна като се редуват с върха и с основата към стената на тавата. Питката се оставя да втаса. След като втаса се намазва с разбития с малко мляко и олио жълтък, поръсва се със сусам по желание и се пече в предварително загрята фурна на 190 градуса.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Питка с богата плънка
От форум:
От друг сайт:
Violeta Vasileva