Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка с бекон и топено сирене
Питка с бекон и топено сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 гр. топено сирене
250 гр.пушен бекон
50 гр.краве масло
200 мл краве прясно мляко
3 бр.яйца
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
1 кубче жива мая
700 гр.брашно тип 500
Пресява се брашното, прави се кладенче в средата и се добавят яйцата (отделяме 1 жълтък), сол, маслото и размитата в хладко мляко мая (кубче) със захарта и 1 с.л. брашно. Замесва се меко тесто, което се покрива и оставя на стайна температура 1 час да почине.
Втасалото тесто размесваме и оформяме като дълго руло, което разрязваме на 20 парчета. Всяко парче разстиламе с ръце и в него слагаме по резен топено сирене, увито в бекон, завиваме в тестото и правим на топчица. Всички топчици подреждаме в намаслена тава и оставяме още 30 минути да втасат пак. Отгоре намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем 50-60 минути на 170 С.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка с бекон и топено сирене
От форум:
От друг сайт: