Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка с бекон и топено сирене

Питка с бекон и топено сирене

Разпечатай

от готварската книга на Сия Рибагина

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 гр. топено сирене
250 гр.пушен бекон
50 гр.краве масло
200 мл краве прясно мляко
3 бр.яйца
1 ч.л.захар
1 ч.л.сол
1 кубче жива мая
700 гр.брашно тип 500

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Питка с бекон и топено сирене

Пресява се брашното, прави се кладенче в средата и се добавят яйцата (отделяме 1 жълтък), сол, маслото и размитата в хладко мляко мая (кубче) със захарта и 1 с.л. брашно. Замесва се меко тесто, което се покрива и оставя на стайна температура 1 час да почине.

Втасалото тесто размесваме и оформяме като дълго руло, което разрязваме на 20 парчета. Всяко парче разстиламе с ръце и в него слагаме по резен топено сирене, увито в бекон, завиваме в тестото и правим на топчица. Всички топчици подреждаме в намаслена тава и оставяме още 30 минути да втасат пак. Отгоре намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем 50-60 минути на 170 С.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Питка с бекон и топено сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама