Публикувана от Сия Рибагина на 09 Юли 2013
![]() | Необходими продукти 200 гр. топено сирене 250 гр.пушен бекон 50 гр.краве масло 200 мл краве прясно мляко 3 бр.яйца 1 ч.л.захар 1 ч.л.сол 1 кубче жива мая 700 гр.брашно тип 500 |
Пресява се брашното, прави се кладенче в средата и се добавят яйцата (отделяме 1 жълтък), сол, маслото и размитата в хладко мляко мая (кубче) със захарта и 1 с.л. брашно. Замесва се меко тесто, което се покрива и оставя на стайна температура 1 час да почине. Втасалото тесто размесваме и оформяме като дълго руло, което разрязваме на 20 парчета. Всяко парче разстиламе с ръце и в него слагаме по резен топено сирене, увито в бекон, завиваме в тестото и правим на топчица. Всички топчици подреждаме в намаслена тава и оставяме още 30 минути да втасат пак. Отгоре намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем 50-60 минути на 170 С. |