Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка `Короната на готвачката`
Питка `Короната на готвачката`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г прясна мая
300 мл течност - по равно прясно мляко и вода
1 с.л.мед
1 ч.л.сол
1 яйце
3 с.л.олио
около 500-550 г брашно
1 яйце за намазване
Тестото беше измесено и втаса в машинката. Готовото тесто се премесва върху набрашнен плот. От него се отделя 1/4 и се разточва на кръг с диаметър малко по-малък от диаметъра на тавата, в която ще се пече питката. Поставя се в застлана с хартия тава. Останалото тесто се дели на 8 равни части, от които се оформят топки и се нареждат в кръг върху разточения пласт. С остър нож или нож за пица се изрязват 8 триъгълника, като разрезите стигат почти до края на пласта. Всеки триъгълник се загръща върху топката и се притиска силно ъгълчето му да залепне. С помощта на малка цедка триъгълниците се наръсват с брашно и с остър нож се правят украсителните нарези. Питата се оставя да се надигне 15-20 мин., намазва се с разбито яйце (само повърхността на топките, без листенцата) и се изпича в предварително загрята на 180С фурна до зачервяване.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка `Короната на готвачката`
От форум:
От друг сайт: