Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Питка Хризантема
Питка Хризантема

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет суха мая
100 мл топла вода за маята
200 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
1 яйце
3 с.л. олио
650 г брашно
Активираме маята в топлата вода със захарта и 1 с л брашно. Оставяме да шупне. Сипваме я в брашното и с останалите продукти замесваме тесто. Оставя се да втаса.
После се късат топчета от тестото и се оформят с намаслени ръце на фитилче. Двата края се прищипват и се нареждат листенцата в тавичка намазана с олио. Така докато се напълни тавата. Отгоре се намазва с едно разбито яйце и поръсваме семена по желание. Печем в умерена фурна до зачервяване !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Питка Хризантема
От форум:
От друг сайт: