Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита за здраве

Пита за здраве

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч ч прясно мляко
2 пакета суха мая
100 мл топла вода за маята
2 ч л захар
2 ч л сол
3 с л олио
900 г брашно
150 г сирене
1 жълтък за намазване
семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита за здраве

Маята се разтваря в топлата вода с 2 ч. л. захар и 2 с. л. брашно и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 40 мин.

От тестото се отделя топче - 1/3 от тестото за средата на питката. Останалото се разделя на 7 топчета, едното от тях се разточва и с чашка се изрязват малки кръгчета. Всяко се прегъва малко, но не през средата на две и се прищипва, за да се оформи листенцето на цветята (виж снимката за яснота). Изрязват се и 6 листенца и се оформят 6 малки топченца за средата на цветята. Останалите топки се оформят на елипса и се поставя натрошено сирене, навива се на руло, като двата края се събират и прищипват. Нареждат се в тава върху хартия за печене, около топчето в средата, в което също има сирене. Отгоре се нареждат оформените цветя и листенца. Втасва още 20-30 мин, намазваме с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в умерена фурна 170 градуса около 40 минути. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


нека всички да сме здрави............



Ако желаете, може да сложите линк към Пита за здраве


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама