Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита за църковен празник!
Пита за църковен празник!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 кубче прясна мая
2 яйца + 1 белтък
400 мл. прясно мляко
2 с. л. кисело мляко
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
около килограм брашно
за намазване на корите:
разтопено масло
1 жълтък
2 с.л. прясно мляко
1 с.л. олио за намазване на втасалата пита
Замесваме тесто, което оставяме на топло и покрито с домакинско фолио да втаса за около 30 минути. След това го разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размера на тавата, мажем ги с масло и ги редим една върху друга. Срязваме ги на осем триъгълника, но не до края. Завиваме триъгълниците като ги застъпваме. Разточваме едната от останалите две топки тесто и режем с резачката. Слагаме решетката върху другата топка тесто. Поставяме в средата на питката. Втасва за около 40 минути. Мажем с разбития жълтък с мляко и олио и поръсваме със сусам и маково семе. Печем на 160 градуса за около 40 минути.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пита за църковен празник!
От форум:
От друг сайт: