Публикувана от Ваня Георгиева на 06 Октомври 2015
![]() | Необходими продукти 1/2 кубче прясна мая 2 яйца + 1 белтък 400 мл. прясно мляко 2 с. л. кисело мляко 2 ч.л. захар 1 ч.л. сол 3 с.л. олио около килограм брашно за намазване на корите: разтопено масло 1 жълтък 2 с.л. прясно мляко 1 с.л. олио за намазване на втасалата пита |
Замесваме тесто, което оставяме на топло и покрито с домакинско фолио да втаса за около 30 минути. След това го разделяме на 6 топки. Четири от топките разточваме с размера на тавата, мажем ги с масло и ги редим една върху друга. Срязваме ги на осем триъгълника, но не до края. Завиваме триъгълниците като ги застъпваме. Разточваме едната от останалите две топки тесто и режем с резачката. Слагаме решетката върху другата топка тесто. Поставяме в средата на питката. Втасва за около 40 минути. Мажем с разбития жълтък с мляко и олио и поръсваме със сусам и маково семе. Печем на 160 градуса за около 40 минути. |