Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита Великденско зайче

Пита Великденско зайче

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

25 г мая
1 кофичка кисело мляко
1 к ч захар
50 мл олио
3 яйца
700 г брашно
сок и кора от половин портокал
стафиди, накиснати в коняк
100 г  течен шоколад
1 жълтък за намазване

3 с. л. течен шоколад за намазване
сусам за поръсване
боровинки за очи, нос и зъби

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита Великденско зайче

Маята се разтваря в 50 мл топла вода с 1 с. л. захар и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 50 минути.

Една топка тесто се разделя на 4 части. Всяка от тях се разточва на обла кора и се намазва с течен шоколад, отгоре се нарежда втората разточена топка, намазана с шоколад и накрая третата, тя не се намазва. От четвъртото топче се откъсват малки топчета и се оформят на фитили. Намазваме питката с разбит жълтък и залепваме по края фитилите и две малки цветенца от топченца. Останалото тесто се ползва за оформяне на глава, тяло, уши и лапи на зайчето. За очи поставяме две боровинки, за два зъба отпред също. Намазваме отново с жълтък и поръсваме тук там сусам, цветни пръчици или други семена. Печем питката в умерена фурна 180 градуса около 35 мин. Изваждаме, охлажда се върху решетка и се поднася в чиния. Да ви е сладко ! Шарен Великден и богати трапези !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


страхотна идея!
Аватар17 Април 2014
Az-gotvia .bg
Чудесна питка ! Според мен зъбите могат да се направят от две парчета обелен бадем, за да са бели !



Ако желаете, може да сложите линк към Пита Великденско зайче


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама