Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита-пица
Пита-пица

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
120 мл хладка вода
120 мл прясно мляко
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 яйце
600 г брашно
150 г натрошено сирене
200 г домашна лютеница
босилек 2 щипки
4 -5 стръка магданоз
семена за поръсване
Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавят се прясното мляко, солта, олиото, белтъка от яйцето и замесваме средно меко тесто. Оставя се 30 минути да втаса.
Готовото тесто се разточва или се оформя с ръце на кръгла пита с диаметър 28-30 см и се поставя в намаслена тава. С малка чиния леко се очертава кръг и се определя центъра на питката. Нарязва се на 8 сектора, като се започва от малкия кръг и минава през центъра. Намазва се с лютеница както е показано на снимката. Отгоре се поръсва със смес от натрошеното сирене, половината жълтък, сух босилек, нарязан магданоз. Хваща се връхчето от средата и се обръща навън, като края се пъхва под питката. Оформя се като венец. Намазваме с останалата част от жълтъка и поръсваме семена. Печем в студена фурна 170 градуса около 35 мин.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пита-пица
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова