Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита-пица

Пита-пица

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
120 мл хладка вода
120 мл прясно мляко
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 яйце
600 г брашно
150 г натрошено сирене
200 г домашна лютеница
босилек 2 щипки
4 -5 стръка магданоз
семена за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита-пица

Маята се разтваря в хладката вода със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното, добавят се прясното мляко, солта, олиото, белтъка от яйцето и замесваме средно меко тесто. Оставя се 30 минути да втаса.

Готовото тесто се разточва или се оформя с ръце на кръгла пита с диаметър 28-30 см и се поставя в намаслена тава. С малка чиния леко се очертава кръг и се определя центъра на питката. Нарязва се на 8 сектора, като се започва от малкия кръг и минава през центъра. Намазва се с лютеница както е показано на снимката. Отгоре се поръсва със смес от натрошеното сирене, половината жълтък, сух босилек, нарязан магданоз. Хваща се връхчето от средата и се обръща навън, като края се пъхва под питката. Оформя се като венец. Намазваме с останалата част от жълтъка и поръсваме семена. Печем в студена фурна 170 градуса около 35 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар25 Октомври 2016
Веселина Великова
Какъв е диаметъра на тавата, която е използвана, имайки предвид количеството продукти за тестото?



Ако желаете, може да сложите линк към Пита-пица


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди