Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита - елха
Пита - елха

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
20 г мая
400 мл айран
1 ч л захар
1 ч л сол
2 с л зехтин
2 ч ч царевично брашно
3-4 ч ч бяло брашно
семена
(може да се направи само с бяло брашно)
В част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята, останалия айран, сол и зехтин. Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка. Отгоре намазваме със зехтин или олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 - 35 минути до готовност. Вкусно, красиво и носи празнично настроение !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пита - елха
От форум:
От друг сайт: