Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Пита - елха

Пита - елха

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

20 г мая
400 мл айран
1 ч л захар
1 ч л сол
2 с л зехтин
2 ч ч царевично брашно
3-4 ч ч бяло брашно
семена
(може да се направи само с бяло брашно)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пита - елха

В част от айрана се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Смесват се двата вида брашно в купа. В средата на брашното сипваме маята, останалия айран, сол и зехтин. Замесва се средно тесто и оставяме да втаса. Разделя се на малки топчета колкото ябълка и се нареждат в намаслена тава едно до друго на редове като се започне от 1, 2, 3, 4, 5 и се оформя цялата елхичка. Отгоре намазваме със зехтин или олио и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 30 - 35 минути до готовност. Вкусно, красиво и носи празнично настроение !


Продукти: мая, айран, захар, сол, зехтин, царевично брашно, брашно, семена

Тагове: Рецепти за Коледа, Рецепти за Нова година, Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Пита `Звезда`
Коледна пита
Новогодишна питка
Новогодишната ми пита
Царевични питки

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пита - елха


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама