Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешко с джинджифил и мед

Пилешко с джинджифил и мед

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг пилешко месо - бутчета
парче джинджифил - количеството зависи от вкуса, аз сложих колкото парче с големината на яйце
3 големи моркова
2 глави лук
2 с.л. лимонов сок
3-4 с.л. мед
150 мл соев сос
олио
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пилешко с джинджифил и мед

Приготвяме марината по следния начин:
Половината от джинджифила се нарязва на много ситно или се рендосва. Добавяме меда, лимоновия сок, соевия сос и разбъркваме докато меда се стопи и всичко стане хомогенна смес.

Намазваме обилно пилешкото месо и го заливаме с останалата марината. Оставяме го да престои 1 час.

През това време почистваме и нарязваме морковите на кръгчета, а лука на едро. Месото, заедно с маринатата, морковите и лука слагаме в подходяща тава. Доливаме малко вода и олио, докато покрият част от продуктите, посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. Печем на 200 градуса, като периодично изваждаме тавата и поливаме месото със соса. Пече се до готовност. Добър апетит.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пилешко с джинджифил и мед


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама