Публикувана от Диана Димитрова на 01 Февруари 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг пилешко месо - бутчета парче джинджифил - количеството зависи от вкуса, аз сложих колкото парче с големината на яйце 3 големи моркова 2 глави лук 2 с.л. лимонов сок 3-4 с.л. мед 150 мл соев сос олио сол черен пипер |
Приготвяме марината по следния начин: Половината от джинджифила се нарязва на много ситно или се рендосва. Добавяме меда, лимоновия сок, соевия сос и разбъркваме докато меда се стопи и всичко стане хомогенна смес. Намазваме обилно пилешкото месо и го заливаме с останалата марината. Оставяме го да престои 1 час. През това време почистваме и нарязваме морковите на кръгчета, а лука на едро. Месото, заедно с маринатата, морковите и лука слагаме в подходяща тава. Доливаме малко вода и олио, докато покрият част от продуктите, посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. Печем на 200 градуса, като периодично изваждаме тавата и поливаме месото със соса. Пече се до готовност. Добър апетит. |