Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешки крилца с гъби

Пилешки крилца с гъби

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Една тарелка около 500-600 г. пилешки крилца
500 г. гъби
1 малка глава лук- настърган
1 каф.лъж. черен пипер
1 каф.лъж. къри
1 чаена лъж. червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1 каф.чаша олио
малко краве масло (за да стане по-ароматно ястието)
вода - 1 л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пилешки крилца с гъби

Заливаме крилцата с вода и когато започне да кипи, изливаме и измиваме добре пилешките крилца. Наливаме 1 л. топла вода и варим 10 минути. През това време почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на резенчета. Бланшираме гъбите в гореща вода. Изваждаме крилцата от бульона и запържваме кратко в 1 каф.чашка олио. Слагаме запържените крилца в огнеупорен съд с капак (който предпочита, може да сготви ястието в глинен гювеч). В същата мазнина, пържим гъбите и настърган лук. Овкусяваме с черен и червен пипер, къри, сол на вкус. Поръсваме 1 суп.лъж. брашно. Заливаме с бульона от варенето на крилцата. Всичко прехвърляме в огнеупорната тенджерка при крилцата. Разбъркваме добре, добавяме малко краве масло. Запичаме в гореща фурна до готовност. Поднасяме с гарнитура от ориз със зеленчуци.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пилешки крилца с гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама