www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 15 Септември 2011

Пилешки крилца с гъби

Необходими продукти
Една тарелка около 500-600 г. пилешки крилца
500 г. гъби
1 малка глава лук- настърган
1 каф.лъж. черен пипер
1 каф.лъж. къри
1 чаена лъж. червен пипер
1 суп.лъж.брашно
1 каф.чаша олио
малко краве масло (за да стане по-ароматно ястието)
вода - 1 л.

Заливаме крилцата с вода и когато започне да кипи, изливаме и измиваме добре пилешките крилца. Наливаме 1 л. топла вода и варим 10 минути. През това време почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на резенчета. Бланшираме гъбите в гореща вода. Изваждаме крилцата от бульона и запържваме кратко в 1 каф.чашка олио. Слагаме запържените крилца в огнеупорен съд с капак (който предпочита, може да сготви ястието в глинен гювеч). В същата мазнина, пържим гъбите и настърган лук. Овкусяваме с черен и червен пипер, къри, сол на вкус. Поръсваме 1 суп.лъж. брашно. Заливаме с бульона от варенето на крилцата. Всичко прехвърляме в огнеупорната тенджерка при крилцата. Разбъркваме добре, добавяме малко краве масло. Запичаме в гореща фурна до готовност. Поднасяме с гарнитура от ориз със зеленчуци.