Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешки бутчета с броколи и сметана
Пилешки бутчета с броколи и сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 пилешки бутчета
около килограм картофи
3-4 глави броколи
1 ч.ч бяло вино или бира
1 ч.ч сметана за готвене
1/2 ч.ч прясно мляко
100 гр. краве масло
сол
черен пипер
червен пипер
1-2 с.л нишесте
пармезан или друго кашкавалено сирене за поръсване
Намажете бутчетата с краве масло, поръсете със сол, черен и червен пипер. Картофите нарежете по на едро, разбъркайте с разтопено краве масло и сол. Сложете ги на дъното на тава, а върху тях се наредете бутчетата. Добавете виното /бирата/. Тавата се покрийте с алуминиево фолио. Печете около 40 мин. на 200 градуса до почти пълната готовност на картофите.
През това време накъсайте броколите на малки розички и сварете в подсолена вода с парченце лимон. Варете толкова, че да останат леко хрупкави. Лимонът се добавя, за да запазят свежия си цвят. След определеното време, махнете фолиото и върнете тавата във фурната на по-силни градуси, докато бутчетата се запекат, а картофите са напълно готови. Добавете броколите и залейте със сметаната и прясното мляко, в което сте разтворили нишестето. Добре е броколите да бъдат разпределени така, че да плуват в соса. Поръсете с пармезан или настърган кашкавал за разкош. Върнете във фурната за кратко, докато сосът се сгъсти, а пармезанът /кашкавалът/ направи лека коричка.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Прекрасна идея! Сигурна съм , че ястието е много вкусно !
Ако желаете, може да сложите линк към Пилешки бутчета с броколи и сметана
От форум:
От друг сайт:
Tsvetelina Ivanova