Публикувана от Krasi Stoyanova на 21 Февруари 2014
![]() | Необходими продукти 6 пилешки бутчета около килограм картофи 3-4 глави броколи 1 ч.ч бяло вино или бира 1 ч.ч сметана за готвене 1/2 ч.ч прясно мляко 100 гр. краве масло сол черен пипер червен пипер 1-2 с.л нишесте пармезан или друго кашкавалено сирене за поръсване |
Намажете бутчетата с краве масло, поръсете със сол, черен и червен пипер. Картофите нарежете по на едро, разбъркайте с разтопено краве масло и сол. Сложете ги на дъното на тава, а върху тях се наредете бутчетата. Добавете виното /бирата/. Тавата се покрийте с алуминиево фолио. Печете около 40 мин. на 200 градуса до почти пълната готовност на картофите. През това време накъсайте броколите на малки розички и сварете в подсолена вода с парченце лимон. Варете толкова, че да останат леко хрупкави. Лимонът се добавя, за да запазят свежия си цвят. След определеното време, махнете фолиото и върнете тавата във фурната на по-силни градуси, докато бутчетата се запекат, а картофите са напълно готови. Добавете броколите и залейте със сметаната и прясното мляко, в което сте разтворили нишестето. Добре е броколите да бъдат разпределени така, че да плуват в соса. Поръсете с пармезан или настърган кашкавал за разкош. Върнете във фурната за кратко, докато сосът се сгъсти, а пармезанът /кашкавалът/ направи лека коричка. |