Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пилешки бутчета по карнобатски
Пилешки бутчета по карнобатски
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 бр. пилешки бутчета
4 средно големи картофа
1 глава лук
1 морков
200 гр грах
200 гр маслини
1 к.ч.олио
сол
черен и червен пипер
чесън на прах
магданоз
В подходящ съд наливаме мазнината и запържваме бутчетата от двете страни до златисто. Изваждаме ги. В същата мазнина слагаме предварително изчистени, измити и нарязани лук, моркови и картофи. След като ги запържим добавяме граха и изчистените от костилките маслини. Поръсваме червен пипер, наливаме малко вода и оставяме да поври около 5 мин. След това доливаме още вода и прибавяме изпържените бутчета. Оставяме да къкри на слаб огън до готовност. Поръсваме с две лъжици брашно и овкусяваме с подправките.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пилешки бутчета по карнобатски
От форум:
От друг сайт:
Владимир Петровски