www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Даниела Иванова на 07 Февруари 2013

Пилешки бутчета по карнобатски

Необходими продукти
4 бр. пилешки бутчета
4 средно големи картофа
1 глава лук
1 морков
200 гр грах
200 гр маслини
1 к.ч.олио
сол
черен и червен пипер
чесън на прах
магданоз

В подходящ съд наливаме мазнината и запържваме бутчетата от двете страни до златисто. Изваждаме ги. В същата мазнина слагаме предварително изчистени, измити и нарязани лук, моркови и картофи. След като ги запържим добавяме граха и изчистените от костилките маслини. Поръсваме червен пипер, наливаме малко вода и оставяме да поври около 5 мин. След това доливаме още вода и прибавяме изпържените бутчета. Оставяме да къкри на слаб огън до готовност. Поръсваме с две лъжици брашно и овкусяваме с подправките.