Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле със семки

Пиле със семки

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

пиле - около 300 - 350 г филе
1 морков
1 лук
зеле - 1 резен
олио
100гр. сурови слънчогледови семки
сусам - за поръсване

за соса:

1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л.мед
1 с.л.кетчуп
2 с.л. оризов оцет
1 с.л.царевично нишесте
1/2 ч.ч.вода
3 скилидки пресован чесън

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пиле със семки

Нарежете пилешкото на жулиени. Нарежете лука и настържете зелето, морковът нарежете на тънки пръчици. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете равномерно пилешкото. Извадете го от тигана и започнете да запържвате всеки от зеленчуците по отделно за около 1-2 минути на зеленчук. При нужда добавяйте мазнина. Сложете всички зеленчуци и пилето в тигана и залейте със соса от тъмен и светъл соев сос, мед, кетчуп, оцет, нишесте, вода. Бъркайте пилешкото със зеленчуци по китайски за около 2 минути - до сгъстяване на соса. Поднесете топло и поръсено със сусам и леко запечени в тиган слънчогледови семки.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пиле със семки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама