Публикувана от Шери Курт на 05 Януари 2012
![]() | Необходими продукти пиле - около 300 - 350 г филе 1 морков 1 лук зеле - 1 резен олио 100гр. сурови слънчогледови семки сусам - за поръсване за соса: 1 с.л. тъмен соев сос 4 с.л. светъл соев сос 1 с.л.мед 1 с.л.кетчуп 2 с.л. оризов оцет 1 с.л.царевично нишесте 1/2 ч.ч.вода 3 скилидки пресован чесън |
Нарежете пилешкото на жулиени. Нарежете лука и настържете зелето, морковът нарежете на тънки пръчици. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете равномерно пилешкото. Извадете го от тигана и започнете да запържвате всеки от зеленчуците по отделно за около 1-2 минути на зеленчук. При нужда добавяйте мазнина. Сложете всички зеленчуци и пилето в тигана и залейте със соса от тъмен и светъл соев сос, мед, кетчуп, оцет, нишесте, вода. Бъркайте пилешкото със зеленчуци по китайски за около 2 минути - до сгъстяване на соса. Поднесете топло и поръсено със сусам и леко запечени в тиган слънчогледови семки. |