www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 05 Януари 2012

Пиле със семки

Необходими продукти
пиле - около 300 - 350 г филе
1 морков
1 лук
зеле - 1 резен
олио
100гр. сурови слънчогледови семки
сусам - за поръсване

за соса:

1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л.мед
1 с.л.кетчуп
2 с.л. оризов оцет
1 с.л.царевично нишесте
1/2 ч.ч.вода
3 скилидки пресован чесън

Нарежете пилешкото на жулиени. Нарежете лука и настържете зелето, морковът нарежете на тънки пръчици. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете равномерно пилешкото. Извадете го от тигана и започнете да запържвате всеки от зеленчуците по отделно за около 1-2 минути на зеленчук. При нужда добавяйте мазнина. Сложете всички зеленчуци и пилето в тигана и залейте със соса от тъмен и светъл соев сос, мед, кетчуп, оцет, нишесте, вода. Бъркайте пилешкото със зеленчуци по китайски за около 2 минути - до сгъстяване на соса. Поднесете топло и поръсено със сусам и леко запечени в тиган слънчогледови семки.