Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле с ориз по китайски
Пиле с ориз по китайски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч. дългозърнест ориз
1 пилешко филе "пеперуда"
150 г сладка царевица от консерва
150 г зелен грах от консерва
2 моркова
1/4 от малка зелка
1 яйце
сол и/или соев сос
олио
Оризът се измива неколкократно, да се отмие максимално съдържащото се нишесте. След това се сварява в две части вода и се изплаква и изцежда.
Пилешкото месо се нарязва на хапки или жулиени и се запържва до зачервяване в малко олио. Отцежда се от мазнината.
В същото олио се запържват нарязаните на жулиени моркови и зеле леко да омекнат и се изваждат от мазнината.
В горещото олио се изсипва свареният вече ориз и се пържи за няколко минути. Добавят се месото, морковите, зелето и отцедените царевица и грах. Чуква се яйцето и се разбърква. Овкусява се. Ястието се сваля от огъня и се поднася топло.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пиле с ориз по китайски
От форум:
От друг сайт: