Публикувана от Нина Райчева на 13 Март 2012
Необходими продукти 1 ч.ч. дългозърнест ориз 1 пилешко филе "пеперуда" 150 г сладка царевица от консерва 150 г зелен грах от консерва 2 моркова 1/4 от малка зелка 1 яйце сол и/или соев сос олио | |
Оризът се измива неколкократно, да се отмие максимално съдържащото се нишесте. След това се сварява в две части вода и се изплаква и изцежда. Пилешкото месо се нарязва на хапки или жулиени и се запържва до зачервяване в малко олио. Отцежда се от мазнината. В същото олио се запържват нарязаните на жулиени моркови и зеле леко да омекнат и се изваждат от мазнината. В горещото олио се изсипва свареният вече ориз и се пържи за няколко минути. Добавят се месото, морковите, зелето и отцедените царевица и грах. Чуква се яйцето и се разбърква. Овкусява се. Ястието се сваля от огъня и се поднася топло. |