Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле с ориз

Пиле с ориз

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ по-голямо пиле
300 г ориз
5 супени лъжици олио (зехтин)
1 супена лъжица краве масло
1 супена лъжица настърган лук
1 кубче бульон от пиле
1 чаена лъжичка сминдух
1 каф.лъж. черен пипер
около 2 литра вода
сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пиле с ориз

Нарязваме пилето на порции. Поставяме в тенджерка и заливаме с 2 литра вода. Варим около 30 минути. Изваждаме пилето. Прецеждаме бульона и доливаме още около 1 чаша вода. В 5 супени лъжици олио (зехтин) запържваме леко порциите пиле. Добавяме супена лъжица настърган лук, и 300 г ориз. Подправяме с черен пипер, сминдух и 1 кубче бульон от пиле. Заливаме с бульона от свареното пиле и слагаме 1 супена лъжица краве масло. Посоляваме на вкус. Варим ястието, докато оризът поеме водата. При необходимост може да се добави още вода. Поднасяме с гарнитура от нарязани на кубчета доматки, смесени с маслинки и пресен босилек, поляти със зехтин .



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пиле с ориз


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама