www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 21 Септември 2011

Пиле с ориз

Необходими продукти
½ по-голямо пиле
300 г ориз
5 супени лъжици олио (зехтин)
1 супена лъжица краве масло
1 супена лъжица настърган лук
1 кубче бульон от пиле
1 чаена лъжичка сминдух
1 каф.лъж. черен пипер
около 2 литра вода
сол на вкус

Нарязваме пилето на порции. Поставяме в тенджерка и заливаме с 2 литра вода. Варим около 30 минути. Изваждаме пилето. Прецеждаме бульона и доливаме още около 1 чаша вода. В 5 супени лъжици олио (зехтин) запържваме леко порциите пиле. Добавяме супена лъжица настърган лук, и 300 г ориз. Подправяме с черен пипер, сминдух и 1 кубче бульон от пиле. Заливаме с бульона от свареното пиле и слагаме 1 супена лъжица краве масло. Посоляваме на вкус. Варим ястието, докато оризът поеме водата. При необходимост може да се добави още вода. Поднасяме с гарнитура от нарязани на кубчета доматки, смесени с маслинки и пресен босилек, поляти със зехтин .