Публикувана от Илияна Димова на 21 Септември 2011
![]() | Необходими продукти ½ по-голямо пиле 300 г ориз 5 супени лъжици олио (зехтин) 1 супена лъжица краве масло 1 супена лъжица настърган лук 1 кубче бульон от пиле 1 чаена лъжичка сминдух 1 каф.лъж. черен пипер около 2 литра вода сол на вкус |
Нарязваме пилето на порции. Поставяме в тенджерка и заливаме с 2 литра вода. Варим около 30 минути. Изваждаме пилето. Прецеждаме бульона и доливаме още около 1 чаша вода. В 5 супени лъжици олио (зехтин) запържваме леко порциите пиле. Добавяме супена лъжица настърган лук, и 300 г ориз. Подправяме с черен пипер, сминдух и 1 кубче бульон от пиле. Заливаме с бульона от свареното пиле и слагаме 1 супена лъжица краве масло. Посоляваме на вкус. Варим ястието, докато оризът поеме водата. При необходимост може да се добави още вода. Поднасяме с гарнитура от нарязани на кубчета доматки, смесени с маслинки и пресен босилек, поляти със зехтин . |