Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле по градинарски

Пиле по градинарски

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. пилешки бут
3 глави лук
3 бр. моркови
1/2 ч. ч. грах
150 гр. гъби
1 ч. ч. зелен боб
500 гр. картофи
500 гр. домати от консерва
1 с. л. брашно
сол
чубрица
червен пипер
черен пипер
1-2 бр. чушки
1 и 1/2 ч. ч. топла вода
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пиле по градинарски

Нарежете бутчетата на порции и ги запържете в малко олио. Прехвърлете ги в гювеч.

В отделен съд смесете и осолете нарязаните лук, морков, гъби, зелен боб. Картофите, също нарязани (ако са малки ги оставете цели), прибавете и граха, чушките и разбъркайте.

Всички зеленчуци сложете в гювеча. Изсипете доматите в купа и ги смесете с червения и черния пипер, чубрицата и магданоза. Сипете ги при останалите продукти. Налейте 1 и 1/2 ч. ч. топла вода, в която е размито брашното. Разбъркайте хубаво, захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете 1 час. След това намалете на 150 градуса и допечете ястието.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пиле по градинарски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама