www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 20 Август 2014

Пиле по градинарски

Необходими продукти
4 бр. пилешки бут
3 глави лук
3 бр. моркови
1/2 ч. ч. грах
150 гр. гъби
1 ч. ч. зелен боб
500 гр. картофи
500 гр. домати от консерва
1 с. л. брашно
сол
чубрица
червен пипер
черен пипер
1-2 бр. чушки
1 и 1/2 ч. ч. топла вода
магданоз

Нарежете бутчетата на порции и ги запържете в малко олио. Прехвърлете ги в гювеч.

В отделен съд смесете и осолете нарязаните лук, морков, гъби, зелен боб. Картофите, също нарязани (ако са малки ги оставете цели), прибавете и граха, чушките и разбъркайте.

Всички зеленчуци сложете в гювеча. Изсипете доматите в купа и ги смесете с червения и черния пипер, чубрицата и магданоза. Сипете ги при останалите продукти. Налейте 1 и 1/2 ч. ч. топла вода, в която е размито брашното. Разбъркайте хубаво, захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете 1 час. След това намалете на 150 градуса и допечете ястието.