Публикувана от Добринка Петкова на 20 Август 2014
Необходими продукти 4 бр. пилешки бут 3 глави лук 3 бр. моркови 1/2 ч. ч. грах 150 гр. гъби 1 ч. ч. зелен боб 500 гр. картофи 500 гр. домати от консерва 1 с. л. брашно сол чубрица червен пипер черен пипер 1-2 бр. чушки 1 и 1/2 ч. ч. топла вода магданоз | |
Нарежете бутчетата на порции и ги запържете в малко олио. Прехвърлете ги в гювеч. В отделен съд смесете и осолете нарязаните лук, морков, гъби, зелен боб. Картофите, също нарязани (ако са малки ги оставете цели), прибавете и граха, чушките и разбъркайте. Всички зеленчуци сложете в гювеча. Изсипете доматите в купа и ги смесете с червения и черния пипер, чубрицата и магданоза. Сипете ги при останалите продукти. Налейте 1 и 1/2 ч. ч. топла вода, в която е размито брашното. Разбъркайте хубаво, захлупете гювеча и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете 1 час. След това намалете на 150 градуса и допечете ястието. |