Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Пиле `Уелингтън`

Пиле `Уелингтън`

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за 5 порции:
650 гр. пилешко филе
300 г печурки
30 г сушени стрити манатарки
150 г прошуто крудо
пресни босилек, риган и магданоз
2 с. л. дижонска горчица
2 скилидка чесън
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 пакет бутер тесто (от 800 г., но не се използва цялото)
1 яйце за намазване и залепяне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пиле `Уелингтън`

Печурките се обелват и се нарязват на едро. Запържват се в силно сгорещения зехтин. Когато са почти готови, към тях се прибавя брашното от манатарки (могат да се използват пресни или сухи, накиснати предварително във вода) и 2 суп. лъжици вода. Те също се запържват леко и се овкусяват с наситнения чесън, сол и черен пипер. Гъбената смес се пасира с помощта на кухненски робот, като към нея се прибавят и пресните подправки.

Бутер тестото се разделя на две части и леко се разточва. Пилешкото филе се овкусява също със сол и черен пипер и се намазва обилно с горчицата. Две парчета прошуто се поставят върху фолио за свежо съхранение и отгоре се намазват с част от гъбеното пюре. Поставя се пилешко филе в средата и се завива на руло с помощта на фолиото. От така подготвените пилешки рула се маха фолиото и се поставят върху разточеният лист бутер тесто, като между тях се оставя място. Краищата на тестото и между филетата се намазва с разбито яйце. Покрива се с втория лист бутер тесто и се притиска леко, така че да се залепят двата листа. Покрай филетата се разрязва с нож, за да се оформят отделни "пакетчета". Прехвърлят се в тава, застелена с хартия за печене и се намазват с останалото разбито яйце. Краищата се притискат с вилица, за да се залепят по-добре. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, за около 25 минути и се поднасят със зелена салата.

Гарантирам, че хрупкавата коричка и ароматно нежно пилешко ще ви очароват!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар11 Декември 2015
Анелия Терзиева
Извинявам се за допуснатата неточност.Изброените продукти са 4 порции.От сместа с гъбите винаги остава, така че ако увеличите със 100-150 гр месото ще получите 5 порции.



Ако желаете, може да сложите линк към Пиле `Уелингтън`


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди