Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пелмени

Пелмени

Разпечатай

от готварската книга на Мария Маслева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 яйце
1 к.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 щипка сол

за плънката:
1 глава лук 250гр кайма олио сол черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пелмени

Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер. След това се замесва тестото и се разточва на тънък лист. Изрязват се с помощта на чаша кръгчета, в средата на които се слага малко плънка. Прегъват се на две и се притиска в краищата с вилица, за да слепне добре.

Пелмените се пускат във вряща вода или бульон. Когато изплуват на повърхността се обират с решетъчна лъжица. Може да ги поднесете залети с лимонов сок или сос по ваше желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пелмени


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди