Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пелмени

Пелмени

Разпечатай

от готварската книга на Мария Маслева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 яйце
1 к.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 щипка сол

за плънката:
1 глава лук 250гр кайма олио сол черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пелмени

Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер. След това се замесва тестото и се разточва на тънък лист. Изрязват се с помощта на чаша кръгчета, в средата на които се слага малко плънка. Прегъват се на две и се притиска в краищата с вилица, за да слепне добре.

Пелмените се пускат във вряща вода или бульон. Когато изплуват на повърхността се обират с решетъчна лъжица. Може да ги поднесете залети с лимонов сок или сос по ваше желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пелмени


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама