Начало » Предястия » Рецепти за Топли предястия » рецепта Пелмени
Пелмени
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
1 яйце
1 к.ч. вода
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 щипка сол
за плънката:
1 глава лук 250гр кайма олио сол черен пипер
Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер. След това се замесва тестото и се разточва на тънък лист. Изрязват се с помощта на чаша кръгчета, в средата на които се слага малко плънка. Прегъват се на две и се притиска в краищата с вилица, за да слепне добре.
Пелмените се пускат във вряща вода или бульон. Когато изплуват на повърхността се обират с решетъчна лъжица. Може да ги поднесете залети с лимонов сок или сос по ваше желание.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пелмени
От форум:
От друг сайт: