Публикувана от Мария Маслева на 13 Юни 2013
![]() | Необходими продукти за тестото: 1 яйце 1 к.ч. вода 1 и 1/2 ч.ч. брашно 1 щипка сол за плънката: 1 глава лук 250гр кайма олио сол черен пипер |
Първо се приготвя плънката, като лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Добавя се каймата, разбърква се и се оставя да се запържи. Овкусява се със сол и черен пипер. След това се замесва тестото и се разточва на тънък лист. Изрязват се с помощта на чаша кръгчета, в средата на които се слага малко плънка. Прегъват се на две и се притиска в краищата с вилица, за да слепне добре. Пелмените се пускат във вряща вода или бульон. Когато изплуват на повърхността се обират с решетъчна лъжица. Може да ги поднесете залети с лимонов сок или сос по ваше желание. |