Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Печено пиле върху сол

Печено пиле върху сол

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг морска сол, може и обикновена
1 пиле
подправки по желание
фолио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печено пиле върху сол

В тава разстиламе солта, равномерно. Пилето предварително измито, подсушено и леко натрито със сол вътре и отвън. Така подготвеното пиле слагаме с гърба нагоре в тавата върху солта. Поръсваме леко със млян черен пипер и кимион. Отгоре фолио. Слагаме тавата с пилето в силно загрята фурна и печем така около час , в зависимост от фурната. Проверяваме със шиш дали е опечено. Когато сме сигурни, че е готово откриваме от фолиото и допичаме до златисто. Цялата процедура по печенето е до час и половина. Когато е готово го прехвърляме в голямо плато и сервираме с подходяща салата за сезона. Става лесно и много вкусно. А цялата излишна мазнина от пилето се стича под него в солта. Така и пилето става диетично, без мазнина. Опитайте, няма да съжалявате!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Печено пиле върху сол


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама