Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Печено пиле върху сол
Печено пиле върху сол

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
В тава разстиламе солта, равномерно. Пилето предварително измито, подсушено и леко натрито със сол вътре и отвън. Така подготвеното пиле слагаме с гърба нагоре в тавата върху солта. Поръсваме леко със млян черен пипер и кимион. Отгоре фолио. Слагаме тавата с пилето в силно загрята фурна и печем така около час , в зависимост от фурната. Проверяваме със шиш дали е опечено. Когато сме сигурни, че е готово откриваме от фолиото и допичаме до златисто. Цялата процедура по печенето е до час и половина. Когато е готово го прехвърляме в голямо плато и сервираме с подходяща салата за сезона. Става лесно и много вкусно. А цялата излишна мазнина от пилето се стича под него в солта. Така и пилето става диетично, без мазнина. Опитайте, няма да съжалявате!
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Пилешки дробчета с много лук на фурна
Пилешки дробчета и сърца с много лук и гъби
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Печено пиле върху сол
От форум:
От друг сайт: