www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 30 Септември 2018

Печено пиле върху сол

Необходими продукти
1 кг морска сол, може и обикновена
1 пиле
подправки по желание
фолио

В тава разстиламе солта, равномерно. Пилето предварително измито, подсушено и леко натрито със сол вътре и отвън. Така подготвеното пиле слагаме с гърба нагоре в тавата върху солта. Поръсваме леко със млян черен пипер и кимион. Отгоре фолио. Слагаме тавата с пилето в силно загрята фурна и печем така около час , в зависимост от фурната. Проверяваме със шиш дали е опечено. Когато сме сигурни, че е готово откриваме от фолиото и допичаме до златисто. Цялата процедура по печенето е до час и половина. Когато е готово го прехвърляме в голямо плато и сервираме с подходяща салата за сезона. Става лесно и много вкусно. А цялата излишна мазнина от пилето се стича под него в солта. Така и пилето става диетично, без мазнина. Опитайте, няма да съжалявате!